Європейський досвід фінансового регулювання страхового ринку - Шірінян, Лада Василівна (My University, 2011)
Висвітлено європейський досвід фінансового регулювання страховиків ЄС. Приведена порівняльна характеристика фінансових інструментів регуляторів ЄС з відповідними в Україні. Висвітлено проблемні питання, пов'язані із забезпеченням платоспроможності страховиків. Запропоновано заходи щодо реалізації ефективної державної політики на національному страховому ринку. The article studies the European experience of financial regulation of the insurance market. The author gives the comparative characteristics of financial instruments of the European regulators with the corresponding one in Ukraine. The article explains the problematic questions related to the solvency guarantee. It is suggested approaches to effective government policy on the national insurance market.
Keywords: платоспроможність страховиків; капітал страхової компанії; фінансове регулювання страховиків; solvency capital requirement; financial instruments; кафедра фінансів