Олішевський, Валентин ВікторовичУкраїнець, Анатолій ІвановичЛопатько, Костянтин ГеоргійовичПушанко, Наталія МиколаївнаБабко, Євген МиколайовичВільченко, Алла МиколаївнаКостюченко, Володимир ВолодимировичМаринін, Андрій ІвановичНикитюк, Тарас ВолодимировичЛапшин, Сергій Олександрович2017-04-032017-04-032016Досвід використання нанокомпозиту алюмінію в умовах бурякоцукрового виробництву / В. В. Олішевський, А. І. Українець, К. Г. Лопатько та ін. // Цукор України. - 2016. - № 11-12 (131-132) - С. 11-16.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24941В статті розглянуто можливість застосування нанокомпозиту алюмінію в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки в умовах цукрового виробництва. Встановлено, що додавання нанокомпозиту алюмінію в жомопресову воду в кількості 0,0005 % до маси води дозволяє підвищити чистоту дифузійного соку на 2,0 %, а чистоту жомопресової води на 7,3 %. При цьому ступінь пресування жому підвищується на 2,35 %. За рахунок підвищення чистоти сульфітованого соку на 1,7 % спостерігалося підвищення виходу цукру на 0,31 % до м.б. The possibility of aluminium nanocomposite application during the sugar extraction process from sugar-beet was studied in terms of sugar plant. It was established that the addition of aluminum nanocomposite into the press-water in amount of 0.0005% by weight of water can increase the purity of the diffusion juice by 2.0%, and the purity of press-water to 7.3%. This may increase the degree of pulp moisture to 2.35%. By increasing the purity of thin juice to 1.7% there was increased sugar produces by 0.31% per mb.бурякова стружкаекстрагуваннянанокомпозит алюмініюефект очищенняbeetextractionaluminum nanocompositethin juice purityкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуваннякафедра технології цукру і підготовки водиДосвід використання нанокомпозиту алюмінію в умовах бурякоцукрового виробництваArticle