Сабадаш (Гордійчук), Наталія ІванівнаГрабовська, Олена Вячеславівна2014-04-222014-04-222011Патент на корисну модель № 57627 7 МПК (2011.01) С13К 7/00 Спосіб виробництва мальтозних сиропів / Сабадаш Н. І., Грабовська О. В. ; заявник Національний університет харчових технологій. - № 2010 08828 ; заявл. 15.07.2010 ; опубл. 10.03.2011, Бюл. № 5.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14109Спосіб виробництва мальтозного сиропу, що передбачає розріджування крохмальної суспензії, охолоджування, ферментативне зцукрювання, інактивацію ферментів, очищення гідролізату та концентрування, який відрізняється тим, що зцукрювання проводять комплексом ферментних препаратів грибної α-амілази з розрахунку 6…10 одиниць амілолітичної активності на грам сухих речовин кукурудзяного крохмалю та пуллуланази з розрахунку 4•10-4…6•10-4 одиниць активності пуллуланази на грам сухих речовин кукурудзяного крохмалю протягом 36…48 год. до масової частки мальтози в гідролізаті 65…67 %. Method of production of maltose syrup, which foresees dilution of the starched suspension, cooling, fermentativnoe saccharification, inaktivaciyu of enzymes, cleaning of gidrolizata and concentration, differs that a saccharification is conducted the complex of enzymic preparations of mushroom α-amylase from a calculation 6...10 units of amylolytic activity on the gramme of dry matters of corn starch and pullulanazi from a calculation 4•10-4…6•10-4 units of activity of pullulanazi on the gramme of dry matters of corn starch during 36...48 hour to mass dales of maltose in gidrolizate 65...67 %.otherмальтозний сиропоцукрюваннягрибна α-амілазипуллуланазаmal'tozniy syrupsaccharificationmushroom α-amylasepullulanazaкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра технології цукру і підготовки водиСпосіб виробництва мальтозних сиропів (Патент на корисну модель № 57627)Other