Особливості конкурентоспроможності підприємства в сучасних умовах - Труш, Юлія Леонідівна (My University, 2013)
Ефективність та конкурентоспроможності підприємства набуває великої популярності в наший час. Важливо та актуально чітко освоїти сутнісну характеристику і вимірювання ефективності виробництва, конкурентоспроможність підприємства. Для прибутковості підприємства потрібно знати, як правильно опанувати нові ринки збуту та бути монополістом в даній галузі. Необхідно чітко визначити ефект, ефективність, економічну ефективність, показники ефективності, конкурентоспроможність, та її рівень на підприємстві для того щоб охарактеризувати стан конкурентного середовища. Актуально в наший час вміти визначити загальну методологію визначення ефективності виробництва, та за якими ознаками її класифікують, навести критерії та напрямки оцінки конкурентоспроможності підприємства для того, щоб зайняти вигідне положення на ринку. Enterprise efficiency and competitiveness is becoming popular nowadays. It is of high importance to master clearly essential characteristics, efficiency assessment, and competitiveness of an enterprise. For profitability of an enterprise, it is important to know how to corner new markets right and to be a monopolist in a certain area. In order to characterize a competitive environment it is significant to determine an effect, efficiency, economic efficiency, efficiency indexes, and competitiveness of an enterprise appropriately. It is currently topical to be able to define general methodology of how to determine enterprise efficiency, to know its classification characteristics, criteria, and areas of competitiveness assessment to take an advantageous position in the market.
Keywords: прибутковість; якість; ефективність; конкурентоспроможність; підприємство; profitability; quality; efficiency; competitiveness; enterprise; кафедра економіки і права