Дробот, Віра ІванівнаМихонік, Лариса Анатоліївна2013-02-192013-02-192007Патент 84809 Україна, МПК7 A 21 D 2/36, A 21 D 13/02. Хліб з оздоровчими властивостями / Дробот В. І., Михонік Л. А. ; заявник та власник патенту Національний університет харчових технологій. – № 200708325 ; заявл. 20.07.07 ; опубл. 25.11.2008, Бюл. № 22 2008.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6405Патент на винахід. Як борошно запропоновано використовувати пшеничне борошно високого виходу підвищеної дисперсності, до якого додають вівсяні пластівці, суху пшеничну клейковину, ферментативноактивне соєве борошно, олію, ядро соняшника, кмин, закваску-підкислювач. Рецептура забезпечує отримання хліба з добрими органолептичним показниками та оздоровчими властивостями завдяки високому вмісту харчових волокон. Patent for an invention. Wheat high-extraction flour of increased particle fineness is used as the flour. It is supplemented with oatmeals, dry wheat gluten, soybean meal with enzymatic activity, oil, sunflower kernels, caraway seeds, an acidifying starter. The recipe is ensures bread production with good organoleptic evaluation and curative properties due to the high content of dietary fiber.uk-UKсуха пшенична клейковинаферментативноактивне соєве борошновівсяні пластівціпшеничне борошно високого виходуdry wheat glutensoybean meal with enzymatic activityoatmealswheat high-extraction flourкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівХліб з оздоровчими властивостями (Патент на винахід № 84809)Other