Наукові та технологічні аспекти електрофізичного способу спрямованого збагачення молочної сироватки магнієм - Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна (My University, 2020)
Комплексом досліджень підтверджено позитивний вплив електрофізичного збагачення сировини магнієм перед сушінням на показники якості сухої молочної сироватки, а саме: збагачення сухого продукту магнієм, відсутність ознак самоущільнення та злежування продукту під час зберігання та відсутність ознак неферментативного потемніння.A set of studies confirmed the positive effect of electrophysical enrichment of raw materials with magnesium before drying on the quality of whey powder, namely: enrichment of dry product with magnesium, no signs of self-compaction and caking of the product during storage and no signs of non-enzymatic darkening.
Keywords: кафедра технології молока і молочних продуктів; молочна сироватка; whey; мембранні методи оброблення; membrane processing methods; електродіаліз; electrodialysis