Макаронні вироби (Патент на корисну модель № 44121) - Юрчак, Віра Гаврилівна; Паливода, Світлана Дмитрівна (My University, 2009)
Макаронні вироби, що містять борошно пшеничне хлібопекарське, воду та камеді рослинного походження при такому співвідношенні компонентів: камеді рослинного походження, % до маси борошна,– 0,1 – 0,3. Технічний результат полягає в поліпшенні якості виробів: макаронні вироби мають вищу міцність, поліпшуються показники варильних властивостей та зменшується перехід сухих речовин у варильну воду. Macaroni products that content the wheat flour, water and in such component correlation: gums of herbal origin, % to the weight of flour, ‒ 0,1 – 0,3. The technical result is in increasing of macaroni products quality: macaroni get more durability, cooking indexes and decreasing the solids in the cooking water.
Keywords: макаронні вироби; хлібопекарське борошно; камеді; якість; macaroni products; wheat flour; gums; quality; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів