Спосіб кристалізації фруктозних розчинів (Патент № 24151) - Бабко, Євген Миколайович; Лементар, Святослав Юрійович; Гулий, Іван Степанович; Мирончук, Валерій Григорович (My University, 1998)
Спосіб кристалізації фруктозних розчинів, який включає згущення і охолодження фруктозного сиропу, кристалізацію і центрифугування утфелю першого продукту, а також згущення суміші першого відтоку першого продукту і другого відтоку другого продукту, охолодження цієї суміші, кристалізацію і центрифугування утфелю другого продукту, який відрізняється тим, що при кристалізації першого продукту в якості затравки використовуються кристали другого продукту в кількості 10 - 12 відсотків до маси утфелю першого продукту. Method fructose crystallization solutions, including condensation and cooling fructose syrup, crystallization and centrifugation massecuite first product, as well as thickening of the mixture first flight of the first product and the second outflow second product, cooling the mixture, crystallization and centrifugation massecuite second product, wherein that during crystallization of the first product as seed crystals used second product in quantities of 10 - 12 percent by weight of massecuite first product.
Keywords: кристалізація; crystallization; фруктоза; розчин; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; fructose; solution