Реалізація дискретного пропорційно-інтегрально-диференційного (ПІД) регулятора - Гончаренко, Борис Миколайович (My University, 2008)
Розглянута особливість дискретної реалізації законів регулювання, що містять диференційну складову, наявність якої зумовлює стрибки керувального діяння при малих значеннях періоду дискретності, вказаний шлях усунення цього недоліку застосуванням низькочастотного фільтра. Considered characteristic of implementation of a discrete control laws that include differential component, the presence of which makes jumping equipment of controll action at small values of discrete time, the path to address this shortcoming using low-pass filter.
Keywords: автоматизація; дискретний регулятор; закон регулювання; диференційна складова; керувальне діяння; фільтр; automation discrete regulator; law regulation; differential component; controlling actions; filter; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка