Реакція сортів гречки на засолення грунтів та умови живлення в післяжнивних посівах причорноморського степу України - Аверчев, Олександр Володимирович; Новохацький, Микола Леонідович (My University, 2015)
Освітлена реакція сортів гречки на засоленність почв та умов харчування в пожнивних насадженнях Причорноморської степи України. Сорта гречихи Шатиловская 5 і Степная показали кращий комплексний показник солестійкості та позитивної реакції на мінеральні харчування. The article reveals the reaction of buckwheat varieties to soil salinity and nutrition conditions in stubble crops of the Black sea steppe zone of Ukraine. It proves that the buckwheat varieties Shatylivska 5 and Stepova represent the best complex index of salt resistance and positive reaction to mineral nutrition.
Keywords: сорт; гречка; засолені грунти; індекс солестійкості; добрива; урожайність; sort; buckwheat; in salt soils; index of salt resistance; fertilizer; productivity