Грабовська, Олена ВячеславівнаПастух, Ганна Степанівна2014-10-272014-10-272014Грабовська, О. В. Пектиновмісні харчові добавки оздоровчо-профілактичного призначення з картопляної сировини / О. В. Грабовська, Г. С. Пастух / Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 131.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17730При переробленні картоплі на крохмаль утворюється велика кількість мезги, яка зазвичай використовується як корм для худоби. З літературних джерел відомо, що картопляна мезга містить значну кількість харчових волокон та пектину і може використовуватись у харчуванні людей. When processing potato starch produce large quantities of pulp, normally used as feed for livestock. From literary sources we know potato pulp that contains a significant amount of dietary fiber and pectin and can used in human nutrition.otherкартопляна сировинамезгапектиновмісні харчові добавкиraw potatopektynovmisni supplementspulpкафедра технології цукру і підготовки водиПектиновмісні харчові добавки оздоровчо-профілактичного призначення з картопляної сировиниOther