Пектиновмісні харчові добавки оздоровчо-профілактичного призначення з картопляної сировини - Грабовська, Олена Вячеславівна; Пастух, Ганна Степанівна (My University, 2014)
При переробленні картоплі на крохмаль утворюється велика кількість мезги, яка зазвичай використовується як корм для худоби. З літературних джерел відомо, що картопляна мезга містить значну кількість харчових волокон та пектину і може використовуватись у харчуванні людей. When processing potato starch produce large quantities of pulp, normally used as feed for livestock. From literary sources we know potato pulp that contains a significant amount of dietary fiber and pectin and can used in human nutrition.
Keywords: картопляна сировина; мезга; пектиновмісні харчові добавки; raw potato; pektynovmisni supplements; pulp; кафедра технології цукру і підготовки води