Академічний плагіат та проблеми його вирішення в сучасній освіті - Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна (My University, 2020)
Для надання впевненості та захисту науково-педадогічного складу вищої школи необхідно протидіяти академічному плагіату. Для цього необхідно: використання спеціалізованого програмного забезпечення для виявлення плагіату та проведення семінарів з представниками компаній-розробників програм; експертне оцінювання; фінансування та просування національних, університетських репозитаріїв, які містять бази даних наукових текстів; сприяння розповсюдженню результатів досліджень наукової спільноти; створення інформаційних та методичних матеріалів, присвячених інформаційній грамотності та попередженню плагіату; прийняття спеціального закону, який би, конкретизував підстави та межі академічної відповідальності, з метою забезпечення принципів академічної чесності в сучасній освіті.
Keywords: плагіат; репозитарій; кафедра технології молока і молочних продуктів