Біологічна небезпека: сказ - Косенко, О. А.; Нещадим, Лариса Петрівна (My University, 2008)
Щорічно в Україні реєструються 2-3 випадки захворювань людей на сказ - гострої інфекційної хвороби з тяжким ураженням центральної нервової системи, що спричиняється вірусом. Зараження людини сказом відбувається в основному через укуси хворою твариною. У роботі проводиться аналіз ситуації зі сказом в Україні, розкривається етіологія хвороби, характеризуються симптоми хвороби і основні профілактичні заходи. Every year in Ukraine are recorded 2-3 cases of rabies disease - acute infectious disease with severe affect on the central nervous system caused by a virus. Infection of human by rabies occurs primarily through the bite of a sick animal. The paper analyzes the situation of rabies in Ukraine, reveals the etiology of the disease, characterizes the symptoms and basic preventive measures.
Keywords: сказ; інфекційні захворювання; центральна нервова система; rabies; infectious diseases; central nervous system; кафедра екології та екоменеджменту