Енергозберігаючі режими роботи замкнутої системи опалення та вентиляції теплиць - Кепко, Олег Ігорович (My University, 2005)
Дисертацію присвячено питанням енергозбереження в спорудах закритого ґрунту (СЗГ). Визначено структуру енергоспоживання в СЗГ з точки зору вибору найбільш доцільного енергоносія, та співвідношення енергоносіїв в теплових процесах. Розроблено методику визначення вартісних еквівалентів носіїв теплової енергії. Обґрунтовано доцільне співвідношення різних видів енергії в закритому ґрунті, включаючи відновлювальну.
Keywords: тепло- газообмін; тепловий насос; споруди закритого ґрунту; замкнута система вентиляції; теплогазообмен; тепловой насос; сооружения защищенного грунта; замкнутая система вентиляции; closed loop ventilation teplogazoobmen; heat pump; greenhouse facilities