Дослідження структурно-механічних властивостей тіста з продуктами переробки харчового люпину - Бондар, Наталія Петрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна (My University, 2009)
Білий харчовий люпин є конкурентоспроможною і перспективною високобілковою сировиною в хлібопекарській промисловості, оскільки мас ряд переваг перед соєвим борошном, яке вважається традиційним білковим збагачувачем харчових продуктів. З метою розробки раціональної технології виготовлення хлібобулочних виробів з продуктами переробки харчового люпину було досліджено їх вплив на структурно-механічні властивості тіста з метою прогнозування якості готових виробів, їх органолептичних і споживчих властивостей. White lupine food is competitive and promising visokobelkovym raw material in bakery industry, as it has several advantages over soy flour, which is a traditional enriched protein foods. In order to develop a rational technology of bakery products with the products of the food processing lupine was investigated their effect on the structural and mechanical properties of the test in order to predict the quality of finished products, their organoleptic properties and consumer.
Keywords: білий харчовий люпин; білковий збагачувач; хлібобулочні вироби; white lupine food; enriched protein; bakery products; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра готельно-ресторанної справи