Ефективність модернізації підігрівників повітря для парогенераторів малої і середньої потужності в умовах експлуатації їх в ТЕЦ та промислових котельнях цукрових заводів - Безродний, Михайло Костянтинович; Мокляк, Василь Феодосійович; Павелко, Володимир Іванович (My University, 2014)
Переважна більшість ТЕЦ і промислових котелень цукрових заводів оснащена парогенераторами малої та середньої потужності типу ДЕ-25/14, БКЗ-75/39 та їх аналогами , які були впроваджені в промисловості, що найменше 25 років тому, і сьогодні потребують заміни чи модернізації із-за їх фізичного зносу. Заміна теплоенергетичного обладнання на сучасне вимагає значних фінансових витрат і часу , що в більшості випадків не є прийнятним і можливим. Через це варіант модернізації існуючого теплоенергетичного обладнання шляхом впровадження енергозберігаючих технологій , зокрема установки сучасних утилізаторів викидних потоків теплоти, є більш прийнятним і менш затратним в порівнянні з першим варіантом.
Keywords: промислові котельні; цукрові заводи; парогенератори; промышленные котельные; парогенераторы; сахарные заводы; steam boiler industry; refineries; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки