Пристрій для визначення розпливання клейковини і тіста (патент на корисну модель № 125054) - Махинько, Валерій Миколайович; Махинько, В’ячеслав Андрійович (My University, 2018)
Корисна модель відноситься до лабораторного обладнання і може бути використана для визначення показника розпливання клейковини і тіста шляхом вимірювання діаметру кульки клейковини чи тістової заготовки. Технічний результат полягає у підвищенні точності знімання показників та автоматизації процесу вимірювання і розрахунку досліджуваної величини. The utility model relates to laboratory equipment and can be used to determine the gluten and dipstick dispersion by measuring the diameter of a gluten or a dough ball. The technical result is to improve the accuracy of removing the indicators and automate the measurement process and calculate the investigated value.
Keywords: тісто; якість; лабораторія; сенсор; оцінювання; хлібопечення; dough; quality; laboratory; sensor; evaluation; bakery; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів