Деякі особливості визначення якісних показників фосфатидних концентратів - Крамаренко, Анастасія Олександрівна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна (My University, 2008)
У статті розглянуті специфічні проблеми визначення якісних показників фосфатидних концентратів за стандартними методиками, що застосовуються для олій та жирів. Запропоновано деякі вдосконалення цих методів, які дають можливість визначати найважливіші якісні показники фосфоліпідних продуктів та одержувати достовірні дані. The paper considers the specific problem of the definition of quality indicators phosphatide concentrate by standard techniques, which are used for oils and fats. Proposed some improvements to these methods, which provide the ability to define the most important quality indicators of phospholipid products and to obtain reliable results.
Keywords: фосфатидний концентрат; phosphatide concentrate; пероксидне числа; anizidine; acid; peroxide numbers; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів