Експрес-метод визначення вмісту альфа-кислот в хмелі (Деклараційний патент на винахід № 62608) - Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Троценко, Павло Олександрович (My University, 2003)
Експрес-метод визначення вмісту альфа-кислот в хмелі передбачає вимірювання інтенсивності спектра дифузного відбивання. Визначення здійснюють в інтервалі довжин хвиль 2,22-2,29 мкм з попереднім подрібненням зразка та просіюванням часток хмелю крізь сито з розмірами отворів 0,294-1 мм.
Keywords: хміль; альфа-кислоти; аналізатор; hops; alpha-acids; analyzer; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра фізики та професійної безпеки