Дослідження впливу технологічних факторів процес структуроутворення желейної глазурі на основі морквяного пектиновмісного соку - Йовбак, Уляна Сергіївна; Оболкіна, Віра Іллівна (My University, 2014)
Останнім часом на споживчому ринку підвищеним попитом користуються тістечка та торти з покриттям зовнішньої поверхні желейною глазур'ю на основі цукрово - патокових сиропів з додаванням драглеутворювачів (агару, високоетерифікованого пектину, желатину тощо), штучних барвників, ароматизаторів; але глазурі мають низький вміст вітамінів.
Keywords: желейна глазур; морквяний сік; структуроутворення; jelly glaze; carrot juice; gelation; кафедра екології та екоменеджменту; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів