Дослідження температури кипіння розчинів різних цукрів - Дорожинська (Онофрійчук), Оксана Сергіївна; Кохан, Олена Олександрівна (My University, 2021)
У роботі наведено результати досліджень температури кипіння розчинів моно та дисахарів: фруктози,глюкози, тагатози, сахарози, лактози, отримані експериментальним методом за допомогою датчика-реєстратора температури Neylog NUL-203. Згідно отриманих результатів відмічено вищу здатність моносахаридів збільшувати температуру кипіння розчинів, що може свідчити про необхідність уварювання помадного сиропу на основі моносахаридів до більшої температури. The paper presents the results of studies of the boiling point of solutions of mono and disaccharides: fructose, glucose, tagatose, sucrose, lactose, obtained experimentally using a temperature sensor-recorder Neylog NUL-203. According to the obtained results, a higher ability of monosaccharides to increase the boiling point of solutions was noted, which may indicate the need to boil fondant syrup based on monosaccharides to a higher temperature.
Keywords: помадний сироп; температура кипіння; цукри; помадоутворення; самочинна кристалізація; режими уварювання; fondant syrup; boiling point; sugars; spontaneous crystallization; fondant formation; boiling modes; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів