Природно-ресурсний потенціал як фактор економічного зростання України - Черкасова, Вікторія Валеріївна; Гаркавко, Віктор Костянтинович (My University, 2014)
Україна займає вигідне економіко-географічне положення відносно інших держав та географічних одиниць. Проте сьогодні актуальною проблемою для держави стає правильне розподілення свого природно-ресурсного потенціалу, зважаючи на два головні чинники: на особливості географічного та демографічного клімату. Саме особливість географічного положення в країні, її природних умов, та ресурсного потенціалу породжує чимало проблем на шляху до економічного зростання. Ukraine has favorable economic and geographical position in relation to other countries and geographic units. Today, however, an urgent problem for the state is the proper distribution of its natural resource potential, due to two main factors: the geographical and demographic features of the climate. This feature of the geographical location of the country, its natural environment and resource potential of generating a lot of problems on the road to economic growth.
Keywords: природний потенціал; демографічний клімат; ресурсний потенціал; економічне зростання; natural potential; demographic climate; resource potential; growth; кафедра економічної теорії