Спосіб виробництва сироваткового сиру (Патент на корисну модель № 137556) - Грек, Олена Вікторівна; Тимчук, Алла Вікторівна; Овсієнко, Кіра Володимирівна; Онопрійчук, Олена Олександрівна (My University, 2019)
Спосіб виробництва сироваткового сиру, що включає згущення, структуроутворення, перемішування та охолодження, фасування, витримку продукту, який відрізняється тим, що після згущення вводять вершки з масовою часткою жиру 33…35 % у кількості 20…25 % від загального об'єму сироватки, а після структуроутворення додають пажитник у кількості 2…3 %, який попередньо витримують протягом 15…17 хв у воді за температури 83…87 °C. A method of producing whey cheese, including thickening, structuring, mixing and cooling, packaging, aging of the product, characterized in that after thickening, cream with a mass fraction of fat 33… 35% in the amount of 20… 25% of the total volume of whey, and after structuring add fenugreek in the amount of 2… 3%, which is pre-soaked for 15… 17 min in water at a temperature of 83… 87 ° C ..
Keywords: сир; сироватка; пажиткник; cheese; whey; fenugreek; кафедра технології молока і молочних продуктів