Косоголова, Людмила ОлексіївнаЛевківська (Музика), Тетяна Миколаївна2014-06-122014-06-122006Косоголова, Л. О. Стабільність β-каротину при одержанні порошку з морквяних вичавок / Л. О. Косоголова, Т. М. Левківська // Збірник наукових праць Вінницького державного аграрного університету. Серія : Технічні науки. Вип. 1. – 2006. – С. 54.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15000Запропоновано технологію одержання порошку з морквяних вичавок з підвищеним вмістом b-каротину, яка передбачає попередню обробку моркви гострою парою протягом 3хв, висушування в НВЧ-полі протягом 35хв з температурою не вищою за 65С до вмісту вологи 6% та наступним подрібненням. Proposed technology of powder from carrot husks with high content of β-carotene, which involves preprocessing sharp pair of carrots for 3 minutes, drying in the microwave field for 35 min at a temperature no higher than 65˚C to a moisture content of 6% and subsequent fragmentation.uk-UKβ-каротинбланшуванняокисленняпероксидазаконвективне сушінняНВЧ-полеβ-каротинβ-caroteneblanchingoxidationperoxidaseconvective dryingmicrowave fieldкафедра технології консервуванняСтабільність β-каротину при одержанні порошку з морквяних вичавокArticle