Романова, Зоряна МиколаївнаЗубченко, Віктор СергійовичКарпутіна, Маргарита Віталіївна2013-04-102013-04-102010Романова, З. М. Дослідження впливу лазерного випромінювання на вихід екстрактивних речовин / З. М. Романова, В. С. Зубченко, М. В. Карпутіна // Харчова промисловість. - 2010. - № 9. - С. 16-20.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7401Наведені результати дослідження впливу лазерного опромінювання ультрафіолетовогго діапазону хвиль на процеси затирання у пивоварінні. Визначений оптимальний час впливу лазерного опромінювання на затори (естрактивні розчини зернопродуктів) для підвищення стабільності пивного сусла і покращення його якості. The influence of the constant laser rays and x-rays on the activity of ferment processes when soluble substances of grain products being converted into the solution while preparing beer has been investigated. Optimum meanings of the given factors and the time of their influence upon the increasing stability and improving the qualitative indices of the beer must have been investigated.otherfermentshydrolysislaser raysmustrubbing overферментигідролізлазерне опроміненнязатираннясуслокафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваДослідження впливу лазерного випромінювання на вихід екстрактивних речовинArticle