Пристрій для відбору та відділення сивушного масла в процесі ректифікації етилового спирту(Патент на винахід 14622 А) - Циганков, Петро Семенович; Шиян, Петро Леонідович; Яресько, Володимир Петрович; Мельничук, Павло Петрович (My University, 1995)
Винахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою пристрій для відбору та відділення сивушного масла із зони його концентрування в ректифікаційних установках при виробництві етилового спирту.

An invention behaves to a spirit industry and is a device for a selection and separation of fusel oil from the zone of its concentration in rectification options at the production of ethyl spirit.
Keywords: ректифікація; екстракційна колонка; сивушне масло; зона концентрування; rectification; extraction column; fusel oil; zone of concentration; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства