Пічкур, Віталій ЯковлевичЗапотоцька (Герасименко), Олена ВасилівнаГрабовська, Олена ВячеславівнаКовбаса, Володимир Миколайович2015-06-232015-06-232012Дослідження реологічних властивостей різних видів модифікованого крохмалю / В. Я. Пічкур, О. В. Запотоцька, О. В. Грабовська, В. М. Ковбаса // Ukrainian food journal. – 2012. - № 3. – С. 35-38.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21352Досліджено реологічні властивості семи зразків модифікованого крохмалю, які відносяться до зшитих етерів та естерів крохмалю різного походження. Проаналізувавши отримані дані, для виробництва фруктової начинки рекомендується використовувати оксипропільовані та ацетильовані дикрохмалефосфати з крохмалю воскової кукурудзи, як найбільш ефективні в ролі згущувачів та структуроутворювачів. Investigated the rheological properties of seven samples of modified starches that relate to crosslinked starch ethers and esters of different origin. After analyzing the data for the production of fruit fillings recommended oksypropilovani dykrohmalefosfaty and acetylated starch waxy maize, as the most effective in the role and structure-thickeners.hydrocolloidsrheological propertiesstarchгідроколлоідиреологічні властивостікрохмалькафедра технології цукру і підготовки водикафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівДослідження реологічних властивостей різних видів модифікованого крохмалюArticle