Краєвська, Світлана ПетрівнаСтеценко, Наталія Олександрівна2015-04-022015-04-022015Краєвська, С. П. Аналіз жирнокислотного складу насіння льону при створенні продукції ресторанного господарства функціонального призначення / С. П. Краєвська, Н. О. Стеценко // Готельно-ресторанний бізнес: інноваційні напрями розвитку : Міжнародна науково-практична конференція, 25-27 березня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 95-96.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20005Останнім часом насіння льону починає грати все більш важливу роль у світовому виробництві харчових продуктів, у тому числі продукції функціонального призначення. Цінність насіння льону як природного функціонального та дієтичного продукту, в першу чергу, обумовлена його біохімічним складом. Насіння льону є багатим джерелом повноцінного білка, поліненасичених жирних кислот, клітковини, мінеральних та інших біологічно активних речовин . Recently, flax seed begins to play an increasingly important role in global food production, including product functionality. The value of flax seed as a natural functional and dietetic products, primarily due to its biochemical composition. Flax seeds are a rich source of complete protein, polyunsaturated fatty acids, fiber, minerals and other biologically active substances.otherжирнокислотний складнасіння льонустворення продукціїfatty acid compositionfatty acid compositionflax seedcreating productsкафедра технології оздоровчих продуктівАналіз жирнокислотного складу насіння льону при створенні продукції ресторанного господарства функціонального призначенняOther