Науково-технічні основи процесів та розробка обладнання для безлопатевого змішування тіста - Стадник, Ігор Ярославович (My University, 2013)
Дисертація присвячена розв'язанню проблем енерго- та ресурсозбереження в хлібопекарській та переробній промисловості за рахунок упровадження вдосконаленого безлопатевого методу замішування з урахуванням стадійності процесу утворення в'язко-пружно-пластичного тіста і створення науково обґрунтованих засад технології отримання якісного хліба із застосуванням дискретно-імпульсної деформації на ДБМТ нового покоління. The thesis is dedicated to solving problem of energysaving as well as resource- saving in the baking and processing industry by introducing advanced shovellessblending method subjected to vicissitude of the process of viscous-elastic- plastic dough formation and also to the origination of science-based principles of high- quality bread production technology using discrete-pulse deformation on DBMT of a new generation.
Keywords: технологічний процес; структура; фізико-механічні властивості; дискретність деформації; стиснення; замішування тіста; пластифікація; гомогенезія; process; structure; physical and mechanical properties; discrete deformation; compression; kneading; plasticizing; homoheneziya