Дамянова, Станка ТодороваТодорова, С. С.Іванова, Н. В.Ганева, Є. Р.Стефанова, Р. Л.2021-03-292021-03-292011Розробка та дослідження кисломолочного продукту функціонального призначення / Ст. Т. Дамянова, С. Ст. Тодорова, Н. В. Іванова, Є. Р. Ганева, Р. Л. Стефанова // Наукові праці НУХТ. – 2011. – № 37. – С. 45–49.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33177Розроблено кисломолочний продукт функціонального призначення шляхом додавання насіння кунжуту, льону, вівсяних пластівців і бджолиного меду. Досліджено вплив добавок на динаміку кислотоутворення, синерезис- органолептичні показники і розвиток молочнокислих бактерій. Добавки роблять продукт корисним для здоров’я.Yoghourt product have been developed possessing qualities of functional food by adding sesame seeds, flax seeds, oat flakes and honey. The influence of additives on the dynamics acid formation, the syneresis, organoleptic indices and development of lactic acid bacteria is investigated. Additives make the yoghourt product wholesome and healthful foodotherфункціональне харчуваннявівсяні пластівцібджолиний меддобавкакунжуткисломолочний продуктльонfunctional foodyogho urt productadditivessesame seedsflax seedsoat flakeshoneyРозробка та дослідження кисломолочного продукту функціонального призначенняArticle