Перспективні шляхи удосконалення процесу та обладнання для виробництва ферментованих напоїв на основі чайного гриба - Дятел, Олег Анатолійович; Удодов, Сергій Олександрович (My University, 2024)
У зв’язку із наростаючою тенденцією до збільшення об’єму виробництва ферментованого напою природнього походження з лікувально-оздоровчими властивостями «Комбуча» гостро постає питання вдосконалення процесу та обладнання для приготування напою типу «Комбуча» у промислових масштабах.

With the growing tendency to increase the production of a fermented drink of natural composition with health-improving properties called "Kombucha", the problem of improving the process and equipment for making kombucha on an industrial level is becoming more and more acute.
Keywords: комбуча; чайний гриб; ферментований напій; ферментація; kombucha; fermented drink; ферментація; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв