Оптимізація виробничих запасів як один із напрямів управління витратами - Скригун, Наталія Петрівна; Цимбалюк, Людмила Георгіївна (My University, 2003)
Вибір оптимальної моделі планування замовлень сприяє мінімізації витрат підприємства і є одним із способів ефективного управління ними. В статті розглянуто особливості систем традиційного та своєчасного виробництва; моделі визначення оптимального розміру запасу, характерні для вітчизняних та зарубіжних промислових підприємств. Choosing of the optimal model for production orders planning assists in cutting costs of production and represents one of the ways for efficient Cost Management. Features of traditional and modern production systems were considered in this article, as well as models for evaluation of optimal resource quantities, typical for foreign and local enterprises.
Keywords: запаси; витрати; планування; stocks; costs; planning; кафедра маркетингу