Використання багатопараметричних регуляторів в автоматизованому управлінні технологічними об’єктами із суттєвим запізнюванням - Сюмаченко, Дмитро Миколайович (My University, 2015)
Складність управління об'єктами з часовими затримками характеризується відношенням величини запізнення до постійної часу об'єкту: чим воно більше - тим важче домогтися необхідної якості регулювання. Останнім часом зменшення впливу запізнювання здійснюється за рахунок багатовимірних і багатопараметричних регуляторів. The complexity of the management of delays is characterized by the ratio of the delay to the time constant of the object: what it more - the more difficult to achieve the required quality control. Recently, reduce the impact of the delay at the expense of multi dimensional and regulators.
Keywords: автоматизоване управління; технологічні об’єкти; регулятори; automatic control; technological objects; regulator