Відділення осаду до основного вапнування в схемі з використанням прогресивної вапнокарбонізації - Резніченко, Юрій Миколайович; Виговський, Валерій Юрійович; Логвін, Володимир Матвійович; Петриченко, Ігор Борисович (My University, 2008)
Дослідження способу очищення дифузійного соку з відділенням осаду до основного вапнування з використанням вапнокарбонізації в лабораторних умовах довело, що відділення осаду після вапнокарбонізації зі ступінчатим підвищенням рН значно підвищує ефект очищення соку під час І карбонізації за рахунок адсорбції та співосадження. При цьому адсорбції не перешкоджають ВМС.

Research of method of cleaning of diffusive juice with the separation of sediment to basic defecation with the use of defecosaturation in laboratory terms proved that the separation of sediment after a defecosaturation with the step increase of рН considerably promoted the effect of cleaning of juice during І сатурации due to adsorption and coprecipitation. Thus ВМС does not prevent adsorption.
Keywords: основне вапнування; карбонізація; дифузійний сік; кольоровість; basic defecation; saturation; diffusive juice; coloured; кафедра технології цукру і підготовки води