Склад запіканки овочевої (Патент на винахід № 123468) - Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Сапіга, Вікторія Ярославівна; Михалевич, Артур Петрович (My University, 2021)
Склад запіканки овочевої, що містить молочно-білкову основу, овочевий наповнювач, який відрізняється тим, що як молочно-білкову основу містить сир кисломолочний з масовою часткою жиру 5 %, як наповнювач містить буряк та моркву у співвідношенні 1:1, додатково містить концентрат сироваткових білків, сіль сванську та молоко незбиране з масовою часткою жиру 3,2 %, при наступному співвідношенні рецептурних компонентів, мас. %: молочнобілкова основа 73,0...76,0 молоко незбиране з масовою часткою жиру 3,2 % 11,85...17,4 овочевий наповнювач (буряк та морква у співвідношенні 1:1) 8,0...10,0 сіль сванська 0,1...0,15 концентрат сироваткових білків 1,5...2,0. The composition of vegetable casserole containing a milk-protein base, vegetable filler, characterized in that as a milk-protein base contains cottage cheese with a fat content of 5%, as a filler contains beets and carrots in a ratio of 1: 1, further containing whey concentrate proteins, swan salt and whole milk with a mass fraction of fat of 3.2%, with the following ratio of prescription components, wt. %: milk protein base 73.0 ... 76.0 whole milk with a mass fraction of fat 3.2% 11.85 ... 17.4 vegetable filling (beets and carrots in a ratio of 1: 1) 8.0 ... 10.0 swan salt 0.1 ... 0.15 whey protein concentrate 1.5 ... 2.0.
Keywords: творог; овочева паста; концентрат сироваткових білків; кафедра технології молока і молочних продуктів; whey protein concentrate; cottage cheese; vegetable paste