Чернігівщина: демографічний аспект розвитку - Сологуб, Юрій Іванович; Безпала, Ольга Василівна (My University, 2023)
Демографічний чинник відіграє одну з найважливіших ролей ефективного розвитку держави. Демографічні показники розвитку працездатного населення визначають стан і формування трудового потенціалу, який у свою чергу впливає на величину сукупного національного доходу.

The demographic factor plays one of the most important roles in the effective development of the state. Demographic indicators of the development of the working population determine the state and formation of the labor potential, which in turn affects the amount of the total national income.
Keywords: кафедра туристичного та готельного бізнесу; демографія; розвиток туризму; Чернігівська область; demography; development of tourism; Chernihiv region