Вплив методів забою на якісні показники свинини на «Тернопільському м'ясокомбінаті» - Іващук, Павло Васильович; Страшинський, Ігор Мирославович (My University, 2018)
Для отримання високих показників м'ясних туш свинини після забою тварин є використання на підприємстві прогресивних методів забою тварин. Важливим елементом у системі оцінки якості свинини є експрес- оцінка інтенсивності дозрівання м'язової тканини свиней в цеху первинної переробки і при охолодженні туш, запроваджена на «Тернопільському м'ясокомбінаті», яка за комплексом фізико-хімічних показників дає можливість визначити процес формування якості м'язової тканини в період перших діб після забою тварин без додаткових лабораторних досліджень.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; якість м’яса свиней; селекція; методи забою