Визначення оптимального технологічного режиму процесу екстрагування сахарози з бурякової стружки при переробленні буряків погіршеної якості - Гусятинська, Наталія Альфредівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Ліпєц, Антон Адамович; Мірошник, Володимир Олександрович (My University, 2006)
На підставі математичної обробки результатів експериментальних досліджень встановлена емпірична залежність ефекту очищення соку, приросту редукувальних речовин, ефекту видалення високомолекулярних сполук в процесі екстрагування від температури та рН живильної води, що використовується для вилучення сахарози з бурякової стружки. It was show the empiric dependence of effect of cleaning of juice, the increase of invert substances, the effect of moving away of high molecular connections in the process of extracting from a temperature and рН of feed-water is set on the basis of mathematical treatment of results of experimental researches.
Keywords: основний сульфат алюмінію; живильна вода; оптимізація; цукроза; екстрагування; бурякова стружка; бурякоцукрове виробництво; basic sulfate of aluminium; feedwater; optimization; saccharose; extracting; sugar-beet shaving; sugar-beet production; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра технології цукру і підготовки води