Усатюк, Світлана ІванівнаПелехова, Любов СергіївнаТищенко (Усатюк), Олена Михайлівна2013-01-302013-01-302012Усатюк, С. І. Перспективи використання софори японської як джерела антиоксидантів в олійно-жировій галузі харчової промисловості / С. І. Усатюк, Л. С. Пелехова, О. М. Усатюк // Наукові праці ОНАХТ. - 2012. - Вип. 42, Т. 1. - С. 351-354.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5778Проведено теоретичні та експериментальні дослідження, які доводять перспективність використання софори японської в олійно-жировій галузі харчової промисловості. Встановлено, що нерафінована соняшникова олія, оброблена плодами софори японської, на 18…20 % стійкіша до процесів окиснення, має в 1,7 разу більшу загальноантиоксидантну активність, у порівнянні з необробленою олією, та виявляє бактерицидні властивості стосовно патогенної мікрофлори. The theoretical and experimental studies that show the perspectives of Sophora japonica using in oils and fats industry have been carried out. It has been found that unrefined sunflower oil processed by Sophora fruits is oxidative stable on 18…20 % more and has an antioxidative activity in 1.7 times more than unprocessed oil and shows antibacterial properties against pathogenic organisms.uk-UKсофора японськаантиоксидантиолія соняшникова нерафінованаsophora japonicaantioxidantsunrefined sunflower oilкафедра експертизи харчових продуктівкафедра готельно-ресторанної справиПерспективи використання софори японської як джерела антиоксидантів в олійно-жировій галузі харчової промисловостіArticle