Муляр, Ольга АнатоліївнаДоценко, Віктор ФедоровичБондар, Наталія Петрівна2019-03-292019-03-292017Муляр, О. А. Стан та перспективи використання продуктів з білого люпину в технології харчових продуктів / О. А. Муляр, В. Ф. Доценко, Н. П. Бондар // Зернові продукти і комбікорми. - 2017. - Volume 1 (65). - C. 32-40.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28920В статті розглянуто основні способи виробництва білкових продуктів з високобілкової сировини і сфери їх використання. Встановлено можливість застосування продуктів переробки люпину в м’ясній, молочній, кондитерській, макаронній та хлібопекарській галузі. Досліджено нові сорти білого люпину, що вирощуються на території України та доведено перспективність їх використання в технології харчової продукції. Main methods of production of protein products from highly protein raw material and spheres of its usage are considered in this article. The possibility of usage of products of processing of lupine in meat, dairy, confectionery, macaroni and baking industries was set. There was also researched new sorts of white lupine, that are cultivated on the territory of Ukraine and was proved the perspective of their usage in technologies of food production.uk-UKлюпинбілий люпинбілкові продуктибілковий концентратбілокамінокислотаамінокислотний скорlupinewhite lupineprotein productsprotein concentrateproteinamino acidamino acid fastкафедра готельно-ресторанної справиСтан та перспективи використання продуктів з білого люпину в технології харчових продуктівArticle