Взаємодія українських та іншомовних лексем у створенні професійної номенклатури для ресторанної сфери - Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2013)
Більшість держав світу має свою національну термінологію (з елементами інтернаціональної лексики). У цивілізованій країні національна мова забезпечує всі галузі життя і, зокрема, фахове спілкування. Тому процес створення наукової термінології в українській мові є природним і необхідним. Most of the world has its national terminology (with elements of international vocabulary). In civilized countries the national language provides all areas of life, particularly professional communication. Therefore, the process of creating scientific terminology in the Ukrainian language is a natural and necessary.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; професійна номенклатура; ресторанна галузь; лексеми; professional nomenclature; restaurant industry; tokens