Використання відходів агропромислового комплексу для синтезу ксантану - Яцюк, Людмила Миколаївна; Буценко, Людмила Миколаївна (My University, 2024)
Сучасні екологічні рішення передбачають використання відходів як сировини для нових виробництв, зокрема, для організації мікробного синтезу. На сьогодні розроблено значну кількість біотехнологій трансформації відходів АПК у цінні продукти від біогазу до ферментів та інших продуктів. Одним із затребуваних продуктів, що отримують шляхом мікробного синтезу, є полісахарид ксантан.

Modern ecological solutions involve the use of waste as raw materials for new productions, in particular, for the organization of microbial synthesis. To date, a significant number of biotechnologies have been developed to transform agricultural waste into valuable products, from biogas to enzymes and other products. One of the popular products obtained by microbial synthesis is the polysaccharide xanthan.
Keywords: ксантан; біотехнологія; кафедра біотехнології і мікробіології; біосинтез; переробка відходів; полісахарид; xanthan; biotechnology; biosynthesis; waste processing; polysaccharide