Бакун, Анастасія ОлександрівнаВолодченкова, Наталія Валеріївна2018-07-052018-07-052018Бакун, А. О. Травмування суглобів працівників закладів ресторанного господарства/ А. О. Бакун, Н. В. Володченкова // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : 84-а Міжнародна наук. конф. студ., аспір. і молод. вчених, 23-24 квітня 2018 р. – К. : НУХТ, 2018. – Ч. II. - С. 359.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27908У даній роботі проаналізовано причини та наслідки травм опорно-рухового апарату працівників закладів системи громадського харчування. Визначено характерні травми та наслідки їх утворення. Визначено, що для попередження виникнення таких травм необхідно дотримуватися дисципліни праці та правильно організовувати робоче місце - це значить забезпечити його раціональне планування, оснащення інструментом, обладнанням; своєчасну подачу матеріалів, сировини, тари; створити сприятливі санітарно-гігієнічні та естетичні умови праці. In this paper, the causes and consequences of injuries of the locomotor apparatus of the staff of the public catering establishments are analyzed. The characteristic traumas and consequences of their formation are determined. It is determined that in order to prevent the occurrence of such injuries, it is necessary to adhere to the discipline of work and properly organize the workplace - this means to ensure its rational planning, equipment and equipment; timely delivery of materials, raw materials, containers; to create favorable sanitary-hygienic and aesthetic conditions of work.uk-UKкафедра екології та екоменеджментубезпекаsafetyтравмаinjuryсуглобjointзаклад громадського харчуванняcatering facilityТравмування суглобів працівників закладів ресторанного господарстваThesis