Пульсаційний сатуратор для цукрової промисловості (Патент на винахід №56360) - Пономаренко, Віталій Васильович; Мирончук, Валерій Григорович; Колосєй, Петро Вікторович (My University, 2011)
Пульсаційний сатуратор для цукрової промисловості, виконаний у вигляді циліндричного корпусу з конічним днищем і розширеною верхньою частиною та встановленими в циліндричній частині перфорованими решітками, патрубками для підводу цукрового розчину в верхній частині сатуратора та для відводу обробленого розчину з нижньої частини сатуратора через гідрозатвор та патрубками для підводу сатураційного газу в конічну частину сатуратора і його відводу зверху. Сатуратор містить механічний пристрій для створення імпульсів перфорованих решіток, які виконані у вигляді тарілчастої провальної насадки з прямокутними отворами і відігнутими кінцями. Лопатки суміжних тарілок направлені в протилежні сторони. An oscillatory saturator for sugar industry is made in a from of cylindrical body with cone bottom and widened superior part and perforated grilles, installed in cylindrical part, sockets for supply of sugar solution in the superior part of the saturator and for removing of waste solution from the inferior part of the saturator through the hydraulic hitch, and sockets for supply of carbonation gas to the cone part of the saturator and it removing from above. The saturator contains mechanical device for creating of impulses of perforated grilles, made in a form plate-type perforated header with quadrilateral holes and deflected ends. The blades of related plates are directed in opposing sites.
Keywords: сатуратор; газ; решітка; лопатка; grill; saturator; gas; shovel; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування