Пристрій для подрібнення поліетилентерефталатних пляшок з відокремленням горловини та днища(Патент 72162) - Якимчук, Микола Володимирович; Іванова, Людмила Іллівна; Ярошенко, Ганна Анатоліївна; Циганок, Марина Петрівна (My University, 2012)
Пристрій для подрібнення поліетилентерефталатних бутилок з відокремленням горловини та днища, що включає корпус з приймальним вузлом, привідний механізм та різальний механізм, оснащений різальними елементами, які розміщені на зовнішній поверхні по кругу різального механізму, який відрізняється тим, що приймальний вузол виконано у вигляді каналу, розташованого вздовж довжини корпуса і шириною 15-25 мм, корпус пристрою має циліндричну форму, довжина якого більше довжини різального механізму, який має форму циліндричного барабану, встановленого соосно з корпусом з можливістю обертання на валу барабану, довжини його є змінною та складається з набору дисків, на поверхні барабана встановлені ряди робочих ножів, які мають форму двох загострених поверхонь, розташованих під кутом 80-90 одна до одної та спрямованих до приймального вузла по ходу руху барабана, за ножами на поверхні барабана розміщені виштовхувальні лопатки, корпус також має схожі ножі по формі схожі з робочими ножами, але спрямовані назустріч їм та встановлені зі зсувом до робочих ножів, який дорівнює товщині ножа, на бічній поверхні корпуса, внизу його є отвір для виходу горловини бутилок та отвір для виходу днища бутилок, а по центру – отвір для виходу центральної частини бутилок.
Keywords: пристрій; пляшка; кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки