Гумінові речовини – безпечні регулятори екосистем - Ящук, Валентин Ульянович; Корецький, Артем Петрович; Ковбасенко, Роман Вікторович; Дмитрієв, Олег Петрович; Ковбасенко, Віктор Михайлович (My University, 2016)
В книзі викладено загальну характеристику гумінових речовин, механізми їх захисної дії проти біотичного і сольового стресів. Показано також їх антиоксидантну активність та резистентність проти стресів, викликаних важкими металами і залізодефіцитним хлорозом. Встановлено дію та покращення властивостей грунту та зростання продуктивності рослин. General description of guminovih matters is laid out in a book, mechanisms of their protective action against bioticheskogo and salt the stresses. Their antioksidantnu activity and rezistentnost is shown also against the stresses caused by heavy metals and gelezodefitsitnim hlorozom. Action and improvement of properties of soil and growth of productivity of plants is set.
Keywords: важкі метали; залізодефіцитний хлороз; гумінові речовини; heavy metals; gelezodefitsitniy hloroz; guminovie matters