Дослідження впливу клітковини гороху на біохімічні процеси в тісті - Сильчук, Тетяна Анатоліївна; Назар, Мар'яна Ігорівна; Карпенко, Тетяна Сергіївна; Доценко, Віктор Федорович (My University, 2015)
У статті обґрунтовано доцільність використання клітковини гороху при виробництві житньо-пшеничного хліба за прискореною технологією. Досліджено вплив клітковини на біохімічні процеси в тісті, які характеризували балансом зміни цукрів під час тістоприготування та газоутворювальною здатністю тіста при бродінні. Проаналізовано вміст цукрів у готових виробах. Встановлено, що внесення клітковини гороху інтенсифікує технологічний процес виробництва хліб.
Keywords: житньо-пшеничний хліб; горохова клітковина; кафедра готельно-ресторанної справи