Використання комп'ютерних технологій для прогнозування масштабів аварій на підприємствах харчової промисловості - Слободян, Ольга Петрівна; Солдатенко, Ольга Олександрівна; Нещадим, Лариса Петрівна (My University, 2009)
Більшість підприємств харчової і переробної промисловості у технологічному процесі також використовують СДОР — аміак, хлор, мінеральні кислоти. Зберігається аміак в спеціальних ємностях на території харчових підприємств. В разі виникнення аварійної ситуації з викидом аміаку відбувається забруднення території і ураження людей.В роботі наведені методичні рекомендації розрахунку прогнозування аварійної ситуації. Most food and processing companies in technological process also use SDOR - ammonia, chlorine, mineral acids. Saved ammonia in special containers in the food business. In the event of an emergency situation occurs with the release of ammonia contamination and destruction of people. In work the guidelines calculation predicting emergency.
Keywords: технології; аварія; аміак; technology; accident; ammonia; кафедра екології та екоменеджменту; кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу