Спосіб виготовлення макаронних виробів (Деклараційний патент на винахід № 59220) - Юрчак, Віра Гаврилівна; Голікова, Тетяна Петрівна (My University, 2003)
Спосіб виготовлення макаронних виробів, що містять пшеничне борошно, воду та яйця, який відрізняється тим, що додатково вносять ферментний препарат - ліпазу у кількості 0,001 - 0,016 % до маси борошна, який вводиться у вигляді розчину. A method of manufacturing pasta that contain wheat flour, water and eggs, which differs in that in addition make an enzyme preparation - lipase in the amount of 0.001 - 0.016% by weight of flour, which is administered in the form of a solution.
Keywords: макаронні вироби; ферментний препарат; ліпаза; pasta; ferment; lipase; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра готельно-ресторанної справи