Удосконалення системи технічного водопостачаня енергетичного комплексу - Павелко, Володимир Іванович; Лісовик, Д. В.; Терефенко, М. В. (My University, 2018)
У статті обґрунтована і доведена доцільність удосконалення системи технічного водопостачання енергетичного комплексу шляхом модернізації градирні з метою покращення її роботи і зменшення витрати води на неї як на значний об ’єкт водоспоживання в енергокомплексі. Приведено конструкцію модернізованої градирні баштового типу і окремих елементів системи технічного водопостачання ТЕЦ. Представлено результати аналітичних і проектно-конструкторських досліджень реконструкції й модернізації градирень теплоелектростанції та системи подачі технологічної води. Розроблений і представлений комплекс заходів щодо впровадження інноваційних енергозберігаючих технологій у системі технічного водопостачання ТЕЦ.
Keywords: модернізація; ефективність; efficiency; modernization; градирня; теплоелектроцентраль; thermal power plant; cooling tower; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки